latinica  ћирилица
15/05/2018 |  16:51 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Савановић - Милић: Заједнички рјешавати питања борачке популације у Брчком

У Брчком је данас потписан уговор о међусобном регулисању обавеза и уређењу односа између Владе Републике Српске и Владе дистрикта Брчко у вези са становима за породице погинулих бораца који су изграђени у насељу Илићка.
Брчко - Савановић и Милић састанак - Фото: СРНА
Брчко - Савановић и Милић састанакФото: СРНА

"Потписивањем овог уговора ми смо и фактички и правно створили основе да се корисници стамбених јединица у борачкој згради у насељу Илићка могу укњижити као власници", рекао је градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић на конференцији за новинаре након потписивања уговора.

Тиме је окончан овај важан посао који је започет још 2010. године. Влада Републике Српске је у изградњу зграде која има 37 станова уложила 1.400.000 КМ, док је Брчко дистрикт учествовао са 90.000 КМ.

Милић је рекао да је у плану изградња још једне зграде, која ће бити финансирана искључиво средствима Владе Брчко дистрикта.

"Обавијештен сам данас да је завршен и идејни пројекат још једне стамбене зграде, која ће бити подигнута у дистрикту Брчко, са 18 стамбених јединица, а намијењена је збрињавању породица погинулих бораца", рекао је Милић.

Он је додао да ће усељавањем у ту зграду у Брчком бити завршен процес збрињавања породица погинулих бораца.

Министар рада и борачко–инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да је данас разговарано о многим питањима у вези са борачком популацијом и породицама погинулих бораца, те да је закључено да ће Владе наставити размјењивати искуства и остваривати сарадњу зарад бољег рјешавања тих питања.

Он је додао да је Република Српска до сада у Брчком уложила знатна средства када је ријеч о борачкој популацији и породицама погинулих.

"Влада Републике Српске је за све ово вријеме уложила око 2.880.000 КМ у збрињавање породица погинулих, инвалида од прве до четврте категорије, додјелу неповратне новчане помоћи, бањске рехабилитације, запошљавање и додјелу једнократне новчане помоћи у Брчко дистрикту", рекао је Савановић.

Савановић је додао да ће Влада Републике Српске увијек бити окренута ка Брчко дистрикту.