latinica  ћирилица
15/05/2018 |  16:51 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Колективно крштење у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци

На Међународни Дан породице, симболично, Свету тајну крштења у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци примили су Софија, Лазар, Стефан и Милош. Ријеч је о до сада десетом, јубиларном по реду, колективном крштењу, у организацији Удружења вишечланих породица "4 плус".

Породица Вуковић крстили су близанце Стефана и Милоша. Имају четворо дјеце и ово је, истичу, велики дан за њих и нешто што ће памтити.

"Осјећај је предиван на оваквом скупу, да крстимо сви заједно дјецу. Скупили смо се да обавимо тај чин данас, биће нам задовољство", каже Мирко Вуковић.

Златко Поповић кум је на крштењу осми пут.

"То је за мене нешто свето, то је једино у животу што је стварна вриједност људска. Ако тако схватимо онда ће нам свима бити лијепо у животу, то је мишљење моје, мислим да ће се и многи сложити са мном", рекао је Поповић.

Удружење "4 плус", као и прошлих година, обезбиједило је поклоне новим члановима Христове цркве.

"То је већ прерасло у традицију, поводом Међународног дана породице, тако да сваке године организујемо то крштење, припремамо све што треба, да олакшамо и породицама да се одлуче на тај свечани чин", каже предсједник Удружења "4 плус" Јован Радовановић, а јереј Драган Видовић додаје да је крштење као чин начин да се ступи у цркву, да се постане усиновљени син Божији. Самим тим, како каже апостол, ако смо синови, онда смо и насљедници царства.

Одређена финансијска средства издвојио је и град Бањалука.

"Крштење дјеце је веома радостан тренутак и има одређену симболику, тако да, ево, ја бих честитала Удружењу на свим активностима које проводе и заправо што раде на јачању капацитета вишечланих породица", истакла је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Ово је десето по реду колективно крштење у Храму Христа Спаситеља.