latinica  ћирилица
15/05/2018 |  18:24 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Арлов уручио стипендије дјеци са Косова и Метохије

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохију из Бањалуке Милорад Арлов уручио је данас још четири стипендије дјеци са Косова и Метохије.
Арлов уручио стипендије (Фото: ТВ Мост) -
Арлов уручио стипендије (Фото: ТВ Мост)

За шесторо малишана и њихове породице, стипендија коју добијају је од великог значаја. Како кажу сада могу да приуште доста тога што раније нису могли.

"Мени пуно значи, дијете ми је у првом разреду Основне школе 'Десанка Максимовић' у Косовској Каменици. Дијете ми је болесно, живимо на селу од пољопривреде", рекао је један од родитеља.

Стипендије су од хуманих људи и великох пријатеља из Републике Српске, који већ трећу годину помажу дјецу са Косова и Метохије.

"Свако дијете добија 100 евра мјесечно, вјерујем да је то велика помоћ породицама и морална и материјална, да помогну својој дјецу у овако тешком животу српског народа на Косову и Метохији. И даље ћемо помагати стипендијам,а а овим путем позивам још донатора и са Косова и Метохије и Републике Српске и Србије, да на овај начин помогну директно породицама", рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

У Удружењу родитеља деце са посебним потребама "Подржи ме" са Владом Републике Српске продужила је уговор о коришћењу просторија на још три године. Од свог оснивања ово Удружење помаже и пружа подршку родитељима који имају болесну дјецу.

Извор: ТВ Мост