latinica  ћирилица
16/05/2018 |  09:01 ⇒ 13:09 | Аутор: Б92

Срећа погледала Дивца, Финикс и Кокошков бирају први на драфту (ВИДЕО)

Финикс Санси имаће првог пика на предстојећем НБА драфту, одлучено је лутријом претходне ноћи у НБА лиги.
Владе Дивац - Фото: Getty Images
Владе ДивацФото: Getty Images

Санси су имали највише шанси да дођу до првог пика (25%), пошто су на крају лигашког дијела имали најгори скор међу 30 екипа у најјачој лиги на свијету.

Други тим са највећим процентом за првог пика био је Мемфис (19,9), потом су слиједили Далас (13,8), Алтанта (13,7), Орландо (8,8), Чикаго (5,3), Сакраменто (5,3)...

Лутријом у Чикагу одређено је да ће као први 21. јуна бирати Финикс Санси на чијем је челу српски тренер Игор Кокошков. Уколико се челни људи клуба одлуче да изаберу Луку Дончића могуће је да ћемо поново видјети сарадњу српског тренера и репрезентативца Словенија (баш као на ЕП).

Највише среће на лутрији имао је Сакраменто, који је имао тек шести најгори скор на крају сезоне, али ће у Бруклину 21. јуна бирати са другог мјеста.

Трећи ће бирати Атланта Хокси, четврти Мемфис Гризлиси, а пети Далас Маверикси. Даље, на шестом мјесту се нашао Орландо Меџик, седми су Чикаго Булси, осми Кливленд Кавалирси, девети Њујорк Никси,  десети Филаделфија 76ерси.

Шарлот Хорнетси бираће са 11. мјеста, Лос Анђелес Клиперси са 12. и 13, док ће Денвер Нагетси имати шансу да узму четрнаестог играча на НБА драфту.