latinica  ћирилица
16/05/2018 |  09:12 ⇒ 10:25 | Аутор: Б92

Кан- Публика излазила са пројекције новог Трировог филма

Пројекцију новог филма данског редитеља Ларса вон Триера "Кућа коју је изградио Џек" на овогодишњем Филмском фестивалу у Кану обиљежио је излазак више од 100 посјетилаца.
Нови Триров филм - Фото: Screenshot/YouTube
Нови Триров филмФото: Screenshot/YouTube

Црнохумористички трилер са Метом Дилоном и Умом Турман прати убилачки поход серијског убице кроз неколико деценија.

Особе које су филм виделе прије пројекције у Кану рекле су да је филм препун сцена садистичког насиља и бруталности, а директор фестивала Тјејри Фрему рекао је да се филм бави "толико контроверзном темом" да се се може приказивати једино ван такмичарског програма.

Шеф њујоршке редакције часописа "Варајети" Рамин Сетод је путем Твитера написао да је више од 100 људи изашло са пројекције филма у којем се може видјети сакаћење жена и дјеце.

"Ово је најгори филм филм који сам гледао у биоскопу. Гори је чак и од ’међег зеца", написао је и приложио фотографије људи који излазе из дворане.

Тјери сматра да је до изласка публике довела сцена у којој главни лик из пушке пуца на двоје мале дјеце, разносећи им главе. Уз сцену чедоморства постоји и сцена гдје се лику одстрањује дојка, али и сцена у којој дијете пачету маказама уклања ногу. Вон Триер је у филм ставио и архивске снимке из концентрационих логора.

Упркос томе њега је остатак публике поздравио десетоминутним аплаузом по окончању филма.