latinica  ћирилица
16/05/2018 |  11:14 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Бањалука: У јуну завршетак изградње кружног тока код Ребровачке цркве

Изградња кружне раскрснице на магистралном путу Бањалука-Челинац код Ребровачке цркве у Бањалуци одвија се у складу са предвиђеном динамиком, а завршетак се очекује почетком јуна, речено је Срни у предузећу Путеви Републике Српске.
Ребровац-изградња кружног тока (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Ребровац-изградња кружног тока (Фото: banjaluka.rs.ba)

У наредном периоду радиће се на формирању унутрашњег круга кружног тока, на стругању постојећег асфалта и формирању нове коловозне конструкције, те уређењу терена и постављању нове саобраћајне сигнализације.

- Ова раскрсница представља важно саобраћајно чвориште и изградњом ће бити унапријеђена пропусна моћ, као и безбједност саобраћаја - рекли су у предузећу Путеви Републике Српске.

У претходном периоду урађено је проширење коловозне конструкције, а урађен је и комплетан доњи строј, те измјештање и постављање инсталација.

Извођач радова је конзорцијум који чине предузећа Приједорпутеви и Козара путеви, а вриједност изградње износи 541.376 КМ са ПДВ-ом.

Почетак изградње кружног тока код моста Ребровац, на укрштању булевара Војводе Степе Степановића, Војводе Петра Бојовића и Десанке Максимовић, озваничен је 7. новембра прошле године.