latinica  ћирилица
16/05/2018 |  12:16 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Приједор: Пријеми и свечана академија поводом Дана града

Поводом обиљежавања 16. маја Дана града Приједора, представници града организовали су пријеме за бројне делегације. Међу њима су били представници градова и општина из Србије, Хрватске и Словеније као и амбасадори тих земаља у БиХ.

Иако свечарска атмосфера, сусрети са представницима пријатељских градова били су прилика и да се разговара и о привредној сарадњи.

- Разговарали смо о привредној сарадњи, с обзиром да су Идрија и Приједор рударски градови. Ми смо даље успјешно индустријско подручје и крећемо се према паметној заједници - рекао је Бојан Север, жупан из Идрије.

Члан Градског вијећа града Крагујевца, Ратко Томашевић, изразио је жељу за за проширњем сарадње два града.

- Желимо да наша сарадња буде дугорочна, да се прошири и развије како на привредном, тако и на спортском и културном плану - рекао је Томашевић.

У Приједору је данас и отправник послова Амбасаде Србије у Сарајеву Дамир Ковачевић. Он је истакао да је традиција његовања антифашизма заједничка за Србију и Босну и Херцеговину.

- Велико ми је задовољство да на данашњи дан будем у Приједору, с обзиром да су моји коријени одавде. Искористићу овај дан да се присјетим времена када се мој деда партизан борио у овим крајевима - рекао је Ковачевић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић пожелио је добродошлицу делагацијама градова за које су организовани пријеми.

- Данас су нам у гостима делегације наших братских градова- Бовеца и Панчева, а ту су, између осталих и наши пријатељски градови Крагујевац и Идрија - рекао је Ђаковић.

У Позоришту у Приједору одржана је свечана академија организована поводом Дана града.