latinica  ћирилица
16/05/2018 |  13:19 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Стевандић: Потребна одлучнија борба против наркоманије

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је наркоманија безбједносни, здравствени и социјални проблем друштва и поручио да се све институције морају одлучније борити против ње.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је на конференцији за новинаре у Бањалуци, на којој је најављена акција Уједињене Српске посвећена борби против наркоманије и подијељен промотивни материјал, рекао да ће она бити реализована у 40 локалних заједница Српске и позвао грађане да се укључе.

"Наркоманија је велики проблем, она узрокује безбједносне проблеме, туче, повећање судских и здравствених трошкова и растура породице", додао је Стевандић.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић оцијенио је да наркоманија у Бањалуци узима маха што је довело до неповољне безбједносне ситуације у овом граду, те поручио да нешто хитно треба по том питању предузети.

"Наркоманија представља опасност за наше друштво, јер умјесто да нам се омладима усмјерава ка спорту, образовним, стручним, научним вриједностима, она се усмјерава ка пороцима, криминалу и отуђености", додао је Станић.

Према његовим ријечима, ова странка ће данас почети акцију подјеле промотивног материјала који се односи на борбу против наркоманије, чиме желе да позову грађане и институције да се одлучно укључе у ову акцију.