latinica  ћирилица
16/05/2018 |  15:23 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Триглав осигурање биљежи све већи раст на тржишту Српске

Триглав осигурање, које на простору Републике Српске постоји десет година, биљежи све већи раст на овом тржишту.

Томе у прилог иду и подаци анализе од првог квартала ове године. У Бањалуци је данас одржан и састанак на којем су учествовали предсједници Управног и Надзорног одбора Заваровалнице Триглав, који су изразили задовољство пословањем у Српској.

Бити на располагању појединцу, задатак је који Триглав осигурању, према одређеним статистикама, полази од руке. Акценат који је годинама усмјерен на задовољавање потреба осигураника, награђен је повјерењем тржишта.

"Ми као управа смо задовољни. Профит је осам одсто већи него прошле године у првом кварталу. Премије је исто тако расла око четири одсто у прошлој години, тако да смо задовољни", рекао је предсједник Управног одбора Заваровалнице "Триглав" Андреј Слапар.

Триглав се сматра једном од највећих осигуравајућих кућа у регији. Послове осигурања, осим у БиХ и Републици Српској, обавља и у Словенији, Србији, Црној Гори, Хрватској и Македонији.

"Ово је развијено тржиште. Обично се мјери по премији становника. Веома битак показатељ је ГДП по становнику. Значи сва ова тржишта иду ка неком истом смјеру развоја", изјавио је предсједник Надзорног одбора Заваровалнице "Триглав" Игор Стебернак.

Задовољни клијент, и послије десет година пословања Триглав осигурања у Републици Српској, остао је примарни циљ ове групације, која за себе истиче да располаже неопходним знањем и капацитетом за развој свих всрта осигурања.