latinica  ћирилица
17/05/2018 |  10:25 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Арсенал" предати Тужилаштву

Окружном јавном тужилаштву Бањалука 17. маја 2018. године, од стране Полицијске управе Бањалука достављен је извјештај против пет осумњичених лица и то Зорана Тешановића (1981) из Бањалуке, Милана Милановића (1994) из Бањалуке и Зорана Ћевриза (1989) из Бањалуке и два осумњичена лица која нису доступна органима гоњења, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога из члана 207. став 3. у вези саставом 2. и 1. Кривичног законика Републике Српске.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука ће ставити приједлог Суду за расписивањем потјернице за два осумњичена лица која нису доступна органима гоњења.

Осумњичена лица су лишена слободе у оквиру шестомјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука.

Како из Тужилаштва наводе у протеклом периоду осумњичена лица су вршила набавку и препродају опојних дрога кокаин и марихуана корисницима на подручју Бањалуке.

Осумњичена лица су спроведена ради испитивања у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Након испитивања осумњичених лица у наставку поступка истраге, тужилац ће, како се наводи одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена.

Четворица ухапшених пуштени су да се бране са слободе и против њих ће бити настављена истрага, наведено је у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Пуштени на слободу, Боран Пејаковић и браћа Игор и Звјездан Арсенић јавили су се нашој редакцији и негирали било какву повезаност са дрогом.

У акцији "Арсенал" јуче је на подручју Бањалуке заплијењена одређена количина кокаина, хероина, спида, марихуане, хемијске супстанце за мијешање дрога, те одузето ватрено оружје и муниција, као и већи износ новца, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Вишемјесечну акцију спровели су припадници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука.