latinica  ћирилица
17/05/2018 |  11:21 | Аутор: СРНА

Малешевић: Матуранти да прате потребе тржишта рада

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић честитао је данас свим ученицима завршних разреда средњих школа успјешан завршетак школовања и истакао да ће избор занимања одредити квалитет њихових живота у будућности, али и економски и културни развој Републике Српске.
Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић - Фото: СРНА
Министар просвјете и културе Републике Српске Дане МалешевићФото: СРНА

"Вјерујем да ће вам стечено образовање отворити пут до посла, а онима који планирају наставак школовања савјетујем да прате потребе тржишта рада и бирају студијске програме по чијем завршетку ће брзо наћи посао и остварити личне планове, али и дати допринос развоју нашег друштва", наводи се у честитки.

Малешевић је пожелио да матуранти достојанствено прославе матурске вечери, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

"Завршетком средње школе затварате важно поглавље у животу, у коме сте стекли потребна знања у изабраном занимању, али и непроцјењива искуства и драгоцјене пријатеље. Честитке упућујем и свим родитељима, професорима и руководиоцима средњих школа на успјешно изведеној још једној генерацији ученика", додаје се у честитки.

Настава у другом полугодишту биће завршена најкасније у петак, 22. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 8. јуна.

У средњим школама настава ће бити завршена 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја.