latinica  ћирилица
17/05/2018 |  12:04 | Аутор: СРНА

ПД ПС БиХ: Са дневног реда скинут Извјештај Европске комисије

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ неће на данашњој сједници разматрати Извјештај Европске комисије за БиХ за 2018. годину јер је ова тачка скинута са дневног реда, зато што Извјештај није разматрала Заједничка комисија за европске интеграције.
Парламент БиХ - Фото: РТРС
Парламент БиХФото: РТРС

У Извјештају је констатовано да се БиХ налази у раној фази спровођења реформе јавне управе, те да је одређен помак постигнут у правосудном систему, али да реформе генерално споро напредују.

Наглашено је да постоји одређени ниво припреме када је ријеч о борби против корупције, али да је она широко распрострањена, те је због тога и даље изражена забринутост.

Са дневног реда сједнице скинути су и Давање сагласности за ратификацију Уговора о финансирању између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и Јавног предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" за ауто-пут Бањалука-Добој.

На дневном реду се неће наћи ни Давање сагласности за ратификацију Споразума о саради између Савјета министара БиХ и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

Са дневног реда је, на захтјев Уставноправне комисије, скинут Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управним споровима БиХ у другом читању.

На овој сједници неће бити ријечи ни о Годишњем извјештају о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за прошлу годину и Извјештају о раду Управног одбора Извозно-кредитне агнције јер нису прошли комисијску фазу.

У дневни ред је уврштен захтјев посланика СДП-а Саше Магазиновића да по хитном законодавном поступку буде разматран Приједлог закона о измјени и допуни Закона о застави БиХ.