latinica  ћирилица
17/05/2018 |  15:19 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Незадовољни клубови се враћају у буџет Бијељине?!

Послије неколико мјесеци покушаја да се врате у буџет Града Бијељине, Удружење незадовољних клубова Семберије данас је добило обећање од Градског менаџера и предсједника Скупштине Града Бијељина да ће новац добити након што до 1.јуна доставе тачне податке колико им је средстава потребно за ову годину.

Новац за незадовољне клубове, како је речено , пронаћи ће се са буџетске резерве Одјељења за друштвене дјелатности која тренутно износи 50.000 марака, али тај новац је недовољан тако да ће се остатак морати потражити са неких других буџетских ставки, у зависности колика буде коначна цифра коју буду затражили клубови.

- Сви клубови су Удружења грађана и сви имају једнака права, односно да располажу по правилнику. Савјет за спорт није био одредио средства по Правилнику о расподјели средстава, рекао је Бранимир Ђокић предсједник КК Феникс.

Од данас незадовољни клубови нису више "приватни" како их је раније називао градоначелник Бијељине истичући "да градски буџет не може финансирати приватне клубове".

-Циљ свега је подршка нашој дјеци. Сви ови клубови су ангажовали нашу дјецу, сви они тамо иду и ми ћемо да дамо једну пуну подршку, рекао је Милош Стевановић Градски менаџер.

- Направила се једна негативна прича кад је у питању расподјела и ми смо организовали састанак како бисмо исправили неправду, рекао је Славиша Марковић предсједник Скупштине Града Бијељина.

Састанку су присустовали и представници опозиције који нису били оптимисти као остали учесници састанка. Истичу да градоначелник Бијељине није присустовао састанку а потписао је одлуку о додјели средстава послије два мјесеца покушаја клубова да се с њим састану.

- Мислим да ће се из овог састанка изродити нека рјешења, али морам рећи да нисам оптимиста јер нисам сигуран да ће се буџетом успјети ријешити ови проблеми, рекао је Недељко Ћорић, шеф Клуба одборника СНСД.

ФК ''Звијезда 09'' од првобитних 50.000 марака колико је добијао из градског буџета , у овогодишњем је добио мрвице - свега 7000. КК ''Феникс'' ове године није добио ни марке, ФК Зенит такође. Представници оштећених клубова су у посљедња два мјесеца истицали и сукоб интереса у Савјету за спорт јер су чланови Савјета били издашни према клубовима у којим обављају неку од челних функција. У међувремену, предсједник Градског парламента Славиша Марковић је дао оставку на чланство у Савјету.

Д. Глишић/РТРС