latinica  ћирилица
18/05/2018 |  10:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Одбојкашице: Стигао нас је умор против Бразила

Репрезентативке Србије у одбојци рекле су да је умор главни разлог пораза од Бразила и оцијениле да њихова екипа мора боље.
Женска одбојкашка репрезентација Србије - Фото: B92
Женска одбојкашка репрезентација СрбијеФото: B92

- Осјетио се умор. Дуго смо путовале и играле двије утакмице до ове. Задовољне смо како смо играле прве двије јер смо се скоро скупиле. Надам се да ћемо из тунира у турнир играти све боље - рекла је Ана Бјелица послије утакмице у бразилском граду Баруери.

Српске одбојкашице су поражене од Бразила са 3:1 у трећем колу првог викенда Лиге нација, послије побједе у прве двије утакмице над Јапаном и Њемачком.

- Бразил је показао да је тренутно боља екипа од нас. Морамо да доведемо игру на максимални ниво по чему је заиста препознатљива репрезентација Србије - казала је Бојана Миленковић.

Ана Антонијевић је навела да је Србија морала много боље.

- Биле смо на нивоу у првом сету и до половине другог смо играле добро, а онда је стигао умор. Морале смо много боље - рекла је Ана Антонијевић.

Тренер Бранко Ковачевић, који је водио екипу умјесто селектора Зорана Терзића, казао је да је Србија парирала Бразилу док је имала свјежину.

- Док смо имали снагу и свјежину, врло равноправно смо се носили са Бразилом, против кога је увијек тешко играти, а поготово пред њиховом публиком. Утисци су позитивни, можемо да будемо задовољни резултатом и како смо изгледали овдје. Остаје жал јер смо могли више - навео је Ковачевић.

Репрезентација Србије ће наредне утакмице у Лиги нација играти од 22. до 24. маја, а противници ће бити Тајланд, Пољска и Кина.