latinica  ћирилица
18/05/2018 |  10:51 ⇒ 12:31 | Аутор: Guardian

Вечерас прва полуфинала Фајнал-фора Евролиге

Београдска арена је спремна за оно најбоље што европска кошарка може да понуди. Почиње фајнал-фор Евролиге и борба за наслов европског шампиона.
Евролига (фото:euroleague.net) - Фото: B92
Евролига (фото:euroleague.net)Фото: B92

Тренери и по један играч сваке екипе су се на конференцији за новинаре сложили да ће Фајнал-фор у Београду бити круна сезоне и да на оваквим турнирима нема фаворита.

Најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић изразио је велико задовољство што се баш у Београду одржава овај турнир.

Он је додао да, упркос притиску, "размишља само о утакмици са Жалгирисом и томе како одиграти полуфиналну утакмицу". 

Његов противник у полуфиналној утакмици је екипа Жалгириса, коју са клупе предводи Жељков "ученик" Шарунас Јасикивичијус, који је изјавио да је поносан на своје играче.

"Као тренер концентришем се на основне ствари, напредујемо дан по дан, ово је један веома дуг процес. Вјерујем у своје играче, који желе да раде и напредују, за нас је најбитније да идемо корак по корак, што радимо читаве сезоне", изјавио је Шарунас.

У другом полуфиналу састају се ЦСКА и мадридски Реал. 

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис изјавио је, између осталог, на српском језику да се он и његови играчи не плаше притиска и тога што нису фаворити за освајање Евролиге.

"Притисак је саставни дио посла, нешто од чега не треба бјежати. Као тренер великог клуба и не размишљам о притиску, он је ту да нас само учини бољима, не само у кошарци. Не бавим се кладионицама, али у неку руку ми је и драго што у полуфинале улазимо чак и као аутсајдери", изјавио је Итудис.

Најталентованији играч у Европи Лука Дончић, на питање "да ли очекује подршку српске публике, с обзиром на то да је директно 'отео' титулу Србији на ЕП", рекао је:

"Да, наравно, очекујем. Ја сам звездаш, волим Србију и Београд, у којем сам много времена проводио као клинац", изјавио је Дончић. 

Београд највише симпатија гаји према Фенербахчеу који тренира Жељко Обрадовић, а за њега играју бивши звјездаши Калинић и Гудурић, те бивши кошаркаш Партизана Весели.

У првом полуфиналу од 18 часова играће актуелни шампион Фенербахче и Жалгирис, а у 21 час почиње дуел ЦСКА - Реал Мадрид.

Финална утакмица овогодишње Евролиге биће одиграна у недјељу.