latinica  ћирилица
18/05/2018 |  15:21 | Аутор: Б92

Надал преокретом до побједе над Фоњинијем

Рафаел Надал је, послије преокрета, побиједио Фабија Фоњинија са 2:1 и пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму, гдје чека бољег из дуела Ђоковић – Нишикори.
Рафаел Надал - Фото: Getty Images
Рафаел НадалФото: Getty Images

Рафа је за 2 сата и 16 минута савладао италијанског тенисера, по сетовима 4:6, 6:1, 6:2.

С обзиром на форму Шпанца, очекивао се још један лаган тријумф, и тако је и почело. Надал је добро отворио меч и повео са 4:1, међутим, тада креће шоу Италијана.

Фоњини убацује у брзину и узима пет везаних гемова, те користи прву сет лопту и добија први део игре са 6:4.

Послије ове мале 'експлозије' Фоњинија, ствари се ипак враћају на своје. За 34 минута игре Рафа препушта противнику само један гем, и уводи меч у трећи, одлучујући сет.

У трећем сету није било много разлике у поређењу са другим. Надал опет брзо прави брејк и повисује на 4:2, да би на сервис Италијана спасио две гем лопте, а онда искористио прву брејк лопту и повео са 5:2, послије чега је сигурним гемом на сервис обезбиједио пласман у полуфинале.

Надал се у полуфиналу састаје са бољим у мечу између Новака Ђоковија и Кеија Нишикорија, који је на програму најраније од 16.00.

Српски и шпански тенисер састатли су се 50 пута, а Новак води са 26-24, тако да би им евентуални окршај у Риму био 51. сусрет у каријери на АТП нивоу. Посљедњи дуел им је био у Мадриду прошле године, када је Рафа прекинуо низ од седам узастопних побједа Ђоковића и славио, у полуфиналу, са 6:2, 6:4.