latinica  ћирилица
19/05/2018 |  13:22 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Почео Први међународни џудо турнир "Зворник опен"

У Зворнику је данас отворен Први међународни џудо турнир "Зворник опен" на коме учествује 55 клубова из седам земаља са више од 700 такмичара.
Зворник - Зоран Стевановић - Фото: СРНА
Зворник - Зоран СтевановићФото: СРНА

Џудо турнир отворио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић, који је истакао да ову и сличне манифестације подржава град Зворник.

"Ово је значајан спортски догађај за промоцију Зворника и џудо спорта уопште", рекао је Стевановић и додао да је овај турнир дугогодишњи плод рада свих који су везани за џудо у Зворнику.

Стевановић је свим учесницима турнира из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Аустрије и Румуније пожелио што више добрих спортских резултата и нових пријатељстава.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић оцијенио је да је овако добро организован турнир, прије свега, у интересу и Џудо савеза Српске, свих џудо клубова и младости Републике Српске која је активно укључена у властити и развој спорта.

"Посебно ми је драго што је овај турнир окупио оволики број такмичара из земаља окружења, што му даје масовност и наравно одличне спортске резултате", рекао је Павловић.

Предсједник Џудо клуба "Српски соко" из Зворника Драган Божовић подсјетио је да је овај клуб у 22 године постојања постигао изванредне резултате освајајући медаље на републичким, државним, балканским и европским првенствима.

"Имамо пет европских медаља у конкуренцији кадета, јуниора, сениора, па чак и ветерана", нагласио је Божовић.

Он је подсјетио да је спортиста Џудо клуба "Српски соко" Василије Вујићић освојио прошле године прво мјесто на Интернационалном такмичењу у Дубровнику, прво мјесто на Првенству Републике Српске, те прво мјесто на Међународном турниру на Палама и друго мјесто на Међународоном турниру у Румунији.

Божовић је додао да у Џудо клубу "Српски соко" активно тренира око 200 спортиста и захвалио се свима који су помогли одржавање овог турнира.

Организатор овог турнира, који се одржава поводом 21. маја - Дана града, је Џудо клуб "Српски соко", а покровитељ је град Зворник.