latinica  ћирилица
19/05/2018 |  14:12 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Змајеви извиђачи из Фоче већ другу годину на Зеленгори

Змајеви извиђачи из Фоче – све су популарнији код нас и у региону. Одговор на питање је једноставан – умјесто да одлазе на вишедневне излете на већ познате туристичке дестинације, васпитачи и малишани из Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" на излет одлазе на Зеленгору, једну од најљепших планина у Европи у близини Фоче. Уз бројне активности два дана брзо прођу.

У селу Врбница на Зеленгори, дворишту и кући Шумског газдинства "Маглић", бројним стазама, путевима, пропланцима, ливадама, имању доброг домаћина Милована Бодироге, хитри и ведри Змајеви извиђачи из Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" из Фоче већ другу годину уживају.

У шароликим забавама упознају природу, друже се и уче како да што боље очувају овдашњу љепоту, каква се ријетко гдје може видјети.

Змајеви извиђачи су пробали много тога, тако да савјетима могу помоћи и одраслима како да се снађу у природи и користе плодове које она дарује.

И ове године дружили су се са својим пријатељима који на Зеленгори праве квалитетан сир и кајмак. На имању Милована Бодироге и његове супруге има у изобиљу свега што малишани радо памте.

Прочуло се за Змајеве извиђаче – идеја и иновативност у предшколском васпитању и образовању награђена је као најбоља у БиХ од Центра за образовне иницијативе "Степ бај степ".

Након напорног дана, уз логорску ватру, пјевали су и радовали се сваком новом сусрету.

Змајеви извиђачи весело су прославили и свој први рођендан.