latinica  ћирилица
20/05/2018 |  12:35 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

Конвенција Уједињене Српске: Српска да одлучује о својој судбини (ФОТО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је данас у Бањалуци да ће ова политичка партија бити усмјерена на побједу политичких снага које хоће да српски народ има Републику Српску, а не на оне који хоће да имају газде.

- Имамо намјеру да вам покажемо снагу и кажемо да ће Уједињена Српска бити одлучујући фактор на предстојећим општим изборима и да ту неће бити никакве трговине и погодбе. Република Српска ће се борити да сама одлучује о својој судбини, те да доноси економске, националне и сваке друге платформе - рекао је Стевандић на конвенцији Уједињене Српске на којој је потврђена сарадња са СНСД-ом.

Конвенцији Уједињене Српске присуствовали су и предсједник и потпредсједница СНСД-а Милорад Додик и Жељка Цвијановић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је Уједињена Српска аутентична политичка организација која је настала с циљем јачања повјерења у Републику Српску и њене институције.

Додик на Конвенцији Уједињене Српске (Фото: РТРС)

- Уједињена Српска је настала да би било ојачано повјерење у наш начин живота и све оно што смо морали да бранимо, помало изненада, због начина на који су представници Српске радили у заједничким институцијама БиХ гдје су, умјесто да заступају Републику Српску, заступали Сарајево, а заступали су га и овдје у Бањалуци - рекао је Додик и додао да Уједињена Српска и СНСД конципирају заједничку стратегију наступа на општим изборима и да СНСД подржава напоре које чини ова странка.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да партнерство СНСД-а и Уједињене Српске треба да допринесе платформи којом ће бити дефинисано да на патриотски начин дјелују у наредном периоду, као што је било и до сада.

Жељка Цвијановић на Конвенцији Уједињене Српске

- Суштина јесте јака Република Српска и да сами креирамо своје политике, да смо одговорни за процесе који се дешавају у Српској. Видим велику шансу да заједно артикулишемо тако снажну идеју и мислим да неће бити никаквих проблема у будућности, јер смо до сада добро сарађивали и у Народној скупштини Републике Српске. Очекујем да ћемо након избора бити у позицији да формирамо власт - рекла је Цвијановићева.