latinica  ћирилица
21/05/2018 |  08:33 ⇒ 08:41 | Аутор: Независне

Голден Стејт савладао Хјустон за предност

Кошаркаши Голден Стејт Вориорса савладали су Хјустон Рокитсе резултатом 126:85 у трећем мечу финалне серије Западне конференције НБА лиге.
Хјустон - Фото: Getty Images
ХјустонФото: Getty Images

На терену "Оракл арене" у Оукланду је у ноћи између недјеље и понедјељка, током већег дијела меча, виђена је само једна екипа.

Шампиони НБА лиге Голден Стејт Вориорси су у финалу Запада демонстрирали силу над Хјустон Рокитсима, па сада воде са 2:1 у серији против тима из Тексаса.

Рокитси су нешто боље отворили утакмицу, када су водили са 8:4, али је брзом серијом Голден Стејта од 9:0 резултат преокрент. Неколико минута до краја четвртине се водила изједначена борба, али је у завршници тим Вориорса успио да се одлијепи серијом од 11:0 на 31:22, што је био почетак краја Хјустона на овом мечу.

Потпуни колапс је услиједио у трећој четвртини када се разиграо Стеф Кари, а до краја сусрета Вориорси не само да нису хтјели да "смање гас", већ су грогираног противника дотукли.

На крају је Кари био и најефикаснији са 35 поена, уз шест скокова, док су га пратили Кевин Дурент са 25 поена и по шест ухваћених лопти и асистенција, Клеј Томпсон са 13, Квин Кук са 11, као и Андре Игодала и Дрејмонд Грин са по 10 поена. Сјајни Грин је имао и 17 скокова и шест асистенција.

Хјустон је поражавајућу партију завршио са чак 19 изгубљених лопти, док је највише поена у тиму из Тексаса убацио Џејмс Харден - 20. Брада је имао и девет асистенција и пет скокова, док су Клинт Капела и Крис Пол постигли по 13 поена. Ерик Гордон је меч завршио са 11 поена.

Овим тријумфом Вориорси су поставили и нови рекорд НБА лиге од 16 узастопних побједа код куће у плеј-офу, надмашивши Чикаго Булсе, који су имали побједу мање од априла 1990. до маја 1991. године.

Наредни, четврти меч између Голден Стејта и Хјустона се игра у ноћи између уторка и сриједе од 3,00 по централноевропском времену.