latinica  ћирилица
21/05/2018 |  09:08 | Аутор: СРНА

Бојић: Нису промовисана права Српске на прави начин

Посланик ДНС-а у парламенту БиХ Борислав Бојић изјавио је да није добро што су изостајали разговори српских кадрова у институцијама БиХ са Републиком Српском, те да на нивоу БиХ нису промовисана права Српске на прави начин, што је свима морао бити примарни циљ.
Борислав Бојић -
Борислав Бојић

"Дужни смо према људима које заступамо у Републици Српској да разговарамо и договарамо се без обзира на политичке опције. Није добро што су изостајали разговори са институцијама Српске, а то је требало да раде члан Предсједништва БиХ, замјеник предсједавајућег Савјета министара, чланови руководства Представничког и Дома народа парламента БиХ и сви који су у институцијама БиХ", рекао је Бојић за "Глас Српске".

Он тврди да су политички ставови које је требало износити у Народној скупштини Републике Српске пренесени у парламент БиХ.

"Питања из надлежности Републике Српске врло често су се налазила у парламетну БиХ. У неким случајевима смо заједнички наступали, али овдје нисмо промовисали права Српске на прави начин", додао је Бојић.

Говорећи о одласку из СДС-а, Бојић је поновио да је веома добро размислио о свему прије одласка и да је "скинуо огроман терет са леђа и изуо бетонске ципеле".

"Политички и идеолошки простор који је традиционално заузимао СДС је напуштен и друге странке и њени лидери примарно су преузели тај политички простор. СДС се у томе не сналази и бави се неким потпуно другим питањима. Ова странка ће имати одређен број гласача, али је напустила улогу перјанице и заштитиника српске политике", рекао је Бојић и навео да је пријатно изненађен пријемом у ДНС-у.