latinica  ћирилица
21/05/2018 |  13:35 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Код турских држављана откривене три фалсификоване путне исправе

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево открили су три фалсификоване путне исправе Турске којима су држављани те земље покушали ући у БиХ.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је једну од путних исправа потраживао Интерпол.

Према наредби тужиоца Кантоналног тужилаштва Сарајево, ове исправе, које су откривене у суботу, 19. маја, привремено су одузете, а држављани Турске, с обзиром на то да су затражили азил, предати припадницима Службе за послове са странцима.

На граничном прелазу Брод јуче је при изласку из БиХ ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали И.Л. /24/, јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Жепчу због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања дрога, те је предат службеницима Судске полиције Оџак.

Приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Изачић у претходна два дана
ухапшена су двојица држављана БиХ - Ј.Б. /55/ за којег је утврђено да га потражује Општински суд у Бихаћу због кривичног дјела превара, те С.Ј. /27/ за којим је трагало Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона због трговине људима.

Службеници Граничне полиције Зворник јуче су при уласку у БиХ на прелазу Каракај ухапсили лице Б.Ж. /36/, јер је установљено да га потражује Основни суд у Власеници због кривичног дјела оштећење туђе ствари.

Дан раније, при уласку у БиХ на граничном прелазу Велика Кладуша ухапшен је А.С. /34/, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Цазину због седам кривичних дјела - угрожавање безбједности, насилничко понашање, напад на службено лице, тешка крађа, оштећење туђе ствари, разбојништво и силовање у покушају.

Ухапшени је предат службеницима Полицијске станице Цазин.

На Међународном аеродрому Сарајево у суботу, 19. маја, ухапшен је мушкарац Х.И. /54/, након што је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела превара, те је предат судској полицију у Кантону Сарајево.