latinica  ћирилица
21/05/2018 |  16:12 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Зворник обиљежава 608 година постојања

Зворник обиљежава 608 година постојања. Положени су вијенци на споменик за 1.080 погинулих бораца у Одбрамбено - отаџбинском рату. Приказан је документарни филм "Зворник, то је мој град".

На свечаној академији уручена су признања града Зворника. Честитку Зворничанима упутили су и предсједник Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.

Престижна градска признања, златне медаље "Станко Николић" за допринос развоју града уручене су докторки Љубици Стевановић и предсједнику зворничке "Просвјете" Радосаву Перићу.

"Драго нам је што смо добили признање, што је Град Зворник препознао наш рад. Посебно ми је драго што смо добитници признања златна медаља "Станко Николић" који је у предратном периоду био члан "Просвјете", рекао је Радосав Перић, предсједник СПКД "Просвјета" Зворник.

Главни циљеви Градске управе до краја године су почетак изградње новог блока зворничке болнице, реконструкција моста Краља Александра, завршетак уређења градских улица, изградња фискултурне сале у Каракају и нова запошљавања.

"Зворник је дао шансу младима, почео да брине о свом потомству, а у прилог томе иду многе чињенице,  од реконструкције породилишта, преко повећања капацитета обданишта, основних школа, средњих школа...Покушавамо да покријемо све сегменте друштва, да градимо здраву будућност на овим просторима", истакао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Велика подршка на развојном путу Зворника је и Влада Републике Српске.

"Вјерујем да ће Влада наставити овај вид улагања. Важна је такође подршка реалног сектора, дакле привреде. Изузетно су важне и директне стране инвестиције", напоменуо је Лазар Продановић, посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ.

Обиљежавање Дана града биће настављено сутра градском трком ученика, док ће у вечерњим часовима глумци Позоришта младих Зворник извести представу "Шпијун".