latinica  ћирилица
21/05/2018 |  16:16 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Мали матуранти свих теслићких основних школа посјетили "Бању Врућицу"

Ученици деветих разреда из свих теслићких основних школа посјетили су "Бању Врућицу". Ученицима је представљен овај бањски комплекс, како би спознали које су предности запослења у једном оваквом здравствено - туристичком центру, након средње школе.

Бања Врућица нуди бројне могућности запослења, сагласни су ученици деветих разреда. Због тога ће се многи од њих, кажу, тиме водити и при одабиру будућег занимања.

"Могли смо да видимо да у склопу Бање Врућице можемо да радимо многе послове када завршимо средње школе", Марина Миличић из Основне школе "Вук Караџић", Теслић.

"Размишљам о упису физиотерапеутског техничара, то је ново занимање на општини Теслић и надам се да ћу се моћи запослити ту", увјерена је Вања Лазић, ученица ОШ "Јеврем Станковић" из МЗ Чечава.

Пред ученицима деветих разреда је веома значајна одлука. Због тога је веома битно да се ближе упознају о свим профилима занимања.

"Ово је прва прилика, веома значајно, да дјеца виде шта ће то у будућности да раде и видјеће и презентацију шта раде људи у тој струци", наглашава Драгутин Јелић, директор ОШ "Петар Петровић Његош", Теслић.

"Јако је битно да виде шта ми овдје имамо. С обзиром да су девети разред, могли би да се одлуче за тај смјер, неки туристички, угоситеељски или медицински, па да се усмјере на вријеме", рекла је Вања Субашић,  в.д. директора ОШ "Вук Караџић", Витковци.

Конобар, кувар, туристички техничар, фармацеут, физиотерапет само су нека од занимања која се итекако траже у овом бањском комплексу.

"Као и сви у привреди, такође и ми трагамо за добрим кадровима. Циљ нам је да ученици одраде код нас добру праксу. И мој циљ данашње посјете свих школа, око 300 дјеце је тај да дјеца виде шта ми то радимо, шта могу код нас да науче", појашњава Војо Миладић, извршни директор за туризам и угоститељство у ЗТЦ "Бања Врућица" код Теслића.

Руководство бањског центра за ученике је припремило и презенацију занимања уз дружење у једном од ресторана овог здравствено-туристичког комплекса.