latinica  ћирилица
21/05/2018 |  16:26 | Аутор: СРНА

Човић изабран за редовног члана Међународне инжењерске академије

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић изабран је за редовног члана Међународне инжењерске академије на редовној годишњој конвенцији, саопштено је из Предсједништва БиХ.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Ова академија, једна од најугледнијих европских институција из подручја техничких наука, утемељена је 1991. године и укључује националне академије инжењеринга, одјељења и представништва широм свијета, а основне смјернице одређене су посебним потребама развоја сваке од земаља чланица.

Оснивањем Средњевропског одјељења Међународне техничке академије са сједиштем у Бечу 2013. године, Човић је примљен у дописно чланство, међу првих 13 чланова из различитих дијелова свијета којима су додијељене дипломе и медаље.

Основни концепт Академије заснива се на јачању техничког и инжењерског потенцијала земаља чланица, с циљем побољшања духовних, економских, еколошких и друштвених аспеката живота.

Академија тренутно има више од 1.300 чланова из више од 40 земаља свијета, међу којима су премијери и предсједници земаља, истакнути научници, јавне личности, те челници великих научних и индустријских структура.

Успјешан рад чланова Академије стекао је велико међународно признање и због тога је ова академија једна од водећих у свијету.