latinica  ћирилица
21/05/2018 |  19:30 | Аутор: СРНА

За пројекат брзог пута Београд-Сарајево три милијарде евра

Министар транспорта и комуникација БиХ Исмир Јуско рекао је да би пројекат брзог пута од Београда до Сарајева преко Тузле и Вишеграда требало да кошта три милијарде евра.
Исмир Јуско - Фото: СРНА
Исмир ЈускоФото: СРНА

Јуско је нагласио да ће настојати да што прије закаже састанак са турским министром саобраћаја Ахметом Арсланом у Турској ради добијања прецизних информација о начину финансирања дионица брзог пута и преко Тузле и Вишеграда, односно о каквом кредиту је ријеч, који су услови, на колико година, са којим грејс периодом.

Наводећи да у јавности постоји забуна да ли ће бити грађен брзи пут или ауто-пут, Јуско је појаснио да ће обје дионице, преко Тузле и Вишеграда, бити брзи пут јер фреквенција возила не прелази 10.000 аутомобила.

"Од момента када је први пут турска делегација дошла у БиХ, дали смо осам ГБ писаних материјала турској делегацији. Успјели смо прикупити и доставити информације и они су јуче направили студију изводљивости", рекао је Јуско за Н1.

Он је додао да на јучерашњем састанку са делегацијом Турске није било довољно времена за отварање свих питања у вези са изградњом брзог пута Сарајево-Београд.