latinica  ћирилица
21/05/2018 |  23:52 ⇒ 22/05/2018 | 08:46 | Аутор: РТРС

Додик: Српски народ мора да има своју државу - државу која се зове Република Српска

Предсједник СНСД-а Милорад Додик је рекао да његова странка савршено добро зна шта ради и због тога није журио, као опозиција, да саопшти име кандидата за предсједника Републике Српске.

"Нама је био важнији ребаланс буџета од приче о кандидатима. Имао сам одбојност према тој некој еуфорији коју је направила опозиција. Имамо неке приједлоге. Ове седмице ћемо донијети одлуку о уласку у унтарстраначке процесе и да то завршимо на великој конвенцији, која ће показати снагу СНСД-а, као највеће и најдржавотворније партије", поручио је Додик.

Он је нагласио да ће се за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске кандидовати да би ојачао позицију Српске.

"Предстојећи општи избори у БиХ биће важни, не само за овај четворогодишњи мандат, већ за будућих 20, 30 година јер ће управо у овом мандату бити дефинисани и односи, и позиционирање и снага Републике Српске. Због тога је веома битно да у овом мандату на власт дођу људи патриотски оријенатисани према Српској, људи који неће због фотеље у Сарајеву покушати да намеђу органе БиХ Српској, већ подредити органе БиХ ставовима Српске", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, сада постоје највеће кочнице за развој.

"То је, нажалост, долазило од наших људи", рекао је Додик.

"У Пресједништву БиХ неће моћи да се деси ништа што није у интересу Републике Српске. То је мој циљ, немам ништа друго на памети. Вјерујем да одговорам Србима и зато ће они гласати за мене", казао је Додик.

Он је нагласио да српски народ на овом простору не може да живи без државе.

"Народ мора да има своју државу - јаку државу која се зове Република Српска", истакао је Додик.