latinica  ћирилица
22/05/2018 |  12:13 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Додик: Иницијатива СНСД-а - заустављање једне врсте геноцида над Србима

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ова странка иницијативом упућеном Уставном суду БиХ тражи да буде заустављена једна врста геноцида над Србима, односно одузимање и неправно књижење српске имовине у Федерацији БиХ, као и вршење притиска с циљем нестанка српског народа на том простору.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"То је само један софистицирани вид притиска на Србе да се одселе и да им се живот учини неподношљивим на простору ФБиХ. То је само вид наставка оног што су радили у Јасеновцу, јер оно што нису стигли да побију тамо сада покушавају да на различите начине растјерају из Федерације", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Клуб посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске упутио је 7. фебруара Уставном суду БиХ захтјев за оцјену уставности чланова од 67 до 72 Закона о земљишним књигама ФБиХ, тражећи од суда да донесе привремену мјеру и наложи забрану даље примјене овог дискриминаторског закона, како би Срби који имају своју имовину у ФБиХ имали исти третман као и Бошњаци у Републици Српској.