latinica  ћирилица
22/05/2018 |  12:37 ⇒ 21:10 | Аутор: СРНА

У Козарској Дубици планиране капиталне инвестиције

Општина Козарска Дубица упутиће захтјев предсједнику и Влади Републике Српске за финансирање капиталних инвестиција вриједних 12 милиона марака, чија је реализација планирана у овој години, потврдио је начелник те општине Раденко Рељић.
Козарска Дубица: Реконструкција зграде општине - Фото: РТРС
Козарска Дубица: Реконструкција зграде општинеФото: РТРС

"То је прије свега пет милиона КМ за меморијални комплекс `Доња Градина`, три милиона марака за реконструкцију Бање Мљечаница, два милиона марака за реконструкцију магистралног пута Козарска Дубица-Градишка, милион марака за капиталне инвестиције на подручју општине и милион КМ које су већ одобрене", прецизирао је Рељић.

Он је навео да без тог новца, који ће уложити Влада Републике Српске, општина не би могла инвестирати јер је буџет у изузетно тешкој ситуацији.

"Изградњу Меморијалног комплекса `Доња Градина` заједнички ће финансирати владе Републике Српске и Србије, а предсједник /Републике Српске Милорад/ Додик уложио је сав свој ауторитет да се изгради тај комплекс како би се ширила истина о страдању српског народа", рекао је Рељић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће додатним улагањем бити проширени смјештајни и терапијски капацитети Бање Мљечаница, а да ће средства за санацију магистралног пута Козарска Дубица-Градишка бити обезбијеђена на основу ургенције и захтјева општине, с обзиром да та саобраћаница годинама није адекватно одржавана.

Рељић је навео да ће општина Козарска Дубица од Владе Републике Српске тражити 100.000 КМ за реконструкцију и изградњу канализационе мреже у приградском насељу Парнице и додао да се на подручју града већ реализује неколико важних пројеката на велико задовољство грађана Козарске Дубице.

"Имамо одобрена средства за реконструкцију главне градске улице, а одобрен је и пројекат вриједан 500.000 КМ за реконструкцију зграде Основног суда, који је враћен у Козарску Дубицу, а у току љета нови изглед добиће и Спортски центар у нашој општини", рекао је Рељић.

Он је најавио да ће Мјешовитој комисији за границе између БиХ и Хрватске бити упућен захтјев да се гранични прелаз Козарска Дубица-Хрватска Дубица трајно категорише као међународни гранични прелаз за путнички саобраћај и оцијенио да је тај захтјев у потпуности оправдан.

Рељић је подсјетио да је недавно са Министарством финансија Републике Српске и извођачем радова потписан уговор о реализацији треће фазе пројекта водоснабдијевања са изворишта "Комленац".