latinica  ћирилица
22/05/2018 |  14:32 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Шуман: Бројне инвестиције захваљујући Влади Републике Српске

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Козарској Дубици Јовица Шуман изјавио је данас да су на подручју те општине урађене и планиране бројне инвестиције које се реализују средствима Владе Републике Српске.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

"Ми се трудимо сваки дан и мјесец да што више средстава повучемо у општину Козарска Дубица, а јако је битно рећи да су то средства која не улаже општина која је у јако тешкој финансијској ситуацији. Захваљујући нашој републичкој власти, успијевамо да реализујемо доста инфраструктурних пројеката јер наши грађани то од нас очекују", рекао је Шуман новинарима.

Он је додао да је, у периоду од када је СНСД на власти у општини Козарска Дубица, са коалиционим партнерима из ДНС-а и СП-а, у тој општини значајно унапријеђена инфратруктура, а да посебно треба нагласити пројекте које се односе на изградњу насипа и водозаштитних објеката.

"Сви добро знамо шта се десило 2014. године у катастрофалним поплавама, а од 2015. године до сада Влада Републике Српске у насипе и ободне канале само у Козарској Дубици уложила је око 10 милиона КМ", изјавио је Шуман.

Он је навео да се, захваљујући стабилној политичкој власти на локалном нивоу, у Козарској Дубици планирају и реализују бројни нови пројекти који су у току и прецизирао да је Влада Српске одобрила милион КМ за реконструкцију и санацију градских и сеоских путева на подручју општине, те санацију сеоских домова у Бјелајцима, Пуцарима и Агинцима.