latinica  ћирилица
22/05/2018 |  16:29 | Аутор: СРНА

Није прихваћен програм рада Владе ФБиХ

Представнички дом федералног Парламента није данас одобрио програм овогодишњег рада Владе Федерације БиХ.
Представнички дом Парламента ФБиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламента ФБиХФото: РТРС

Посланик опозиционог СДП-а Дамир Машић позвао је Владу да колективно поднесе оставку, оптуживши је за изразито лош рад, јављају федерални медији.

Парламентарна већина констатовала је да је главни узрок неусвајања владиног програма одсуство са сједнице неколицине посланика већине, а не лош рад.

Опозиција је тврдила да је беспредметно изјашњавати се и о Нацрту програма рада Представничког дома за ову годину будући да је дијелом ослоњен и на планиране владине активности, али је тај нацрт, ипак, добио већину гласова.

Прихватањем програма Представничког дома окончана је ванредна сједница овог дома започета у априлу, а за данас је најављено ново ванредно засједање на чијем је предложеном дневном реду ребаланс овогодишњег буџета ФБиХ, којим ће неутрошених 107 милиона КМ из прошле године бити преусмјерено у актуелну буџетску годину за изградњу брзих путева у ФБиХ.

Ребаланс буџета је одобрио Дом народа федералног Парламента, а потребно је да га прихвати и Представнички дом да би новац могао бити стављен на располагање.

Након ванредних сједница, Представнички дом сутра би требало да настави рад одржавањем тематске сједнице о ситуацији и проблематици у области борачко-инвалидске заштите у ФБиХ.