latinica  ћирилица
23/05/2018 |  17:04 ⇒ 24/05/2018 | 07:59 | Аутор: СРНА

Извршни комитет СНСД: Економска ситуација у Српској потпуно стабилизована

Извршни комитет СНСД-а је на данашњој сједници у Бањалуци пружио пуну подршку раду Владе Републике Српске, констатујући да је економска ситуација у Српској потпуно стабилизована, што је недавно и званично потврђено усвајањем ребаланса буџета.
Извршни комитет СНСД-а - Фото: СРНА
Извршни комитет СНСД-аФото: СРНА

Извршни комитет СНСД-а је поздравио најављено ново повећање пензија и чињеницу да ће овај сазив Владе Српске свој мандат завршити са укупним повећањем пензија од чак 20 одсто.

"Констатовано је и да је, без обзира на рекордан број запослених у Српској, потребно креирати нови програм који ће омогућити запошљавање значајног броја грађана, а разговарано је и о стању у институцијама културе широм Српске, уз закључак да је потребно пронаћи начин да оне буду додатно оснажене", саопштено је из СНСД-а.

Извршни комитет ове странке разматрао је и стање безбједности у Српској, закључивши да је безбједносна ситуација добра.

"Разговарано је и о мигрантском таласу који је захватио БиХ и подржана је одлука Владе Српске да одбије сваку одлуку Савјета министара БиХ која буде донесена без њене сагласности", навели су из СНСД-а.

На сједници је разматран и начин кандидовања, те је одлучено да локални одбори странке своје приједлоге кандидата морају доставити до краја овог мјесеца, као и да ће сједнице Предсједништва и Главног одбора СНСД-а бити одржане у уторак 29. маја, односно наредне седмице.

Извршни комитет је разматрао и извјештај Главног изборног штаба СНСД-а о до сада проведеним и активностима планираним за наредни период, укључујући и план рада у Федерацији БиХ.