latinica  ћирилица
23/05/2018 |  22:08 | Аутор: СРНА

Модрича: Представљени кандидати за посланике у НСРС

На конвенцији Уједињене Српске, одржаној у мјесту Скугрић код Модриче, вечерас су представљени кандидати који ће бити на листи Изборне јединице четири за Народну скупштину Републике Српске на општим изборима у октобру.
Уједињена Српска - Фото: СРНА
Уједињена СрпскаФото: СРНА

Носилац листе, са укупно девет кандидата, биће предсједник Општинског одбора Ненад Шабић, привредник из Модриче.

Четири кандидата су из Модриче и Вукосавља, три из Дервенте и два из општине Брод.

Шабић је рекао да Уједињена Српска има младе и стручне кандидате и да очекује добар изборни резултат.

Он је навео да нису искоришћени потенцијали Модриче, која је прије рата била друга општина по развоју привреде у БиХ, и да ће се кандидати Уједињене Српске, уколико буду изабрани у Народну скупштину Републике Српске, залагати за покретање привреде и отварање нових радних мјеста.

"Кандидати за посланике у Народној скупштини су људи који желе да сачувају национални идентитет и који економским развојем желе побољшати мјесто гдје живе, Изборну јединицу којој припадају и Републику Српску", нагласио је Шабић.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, представљајући програм странке, истакао је значај националне и економске платформе која ће бити понуђена бирачима у Републици Српској.

"Уједињена Српска ће се залагати да Републику Српску у заједничким органима на нивоу БиХ представљају најбољи и најхрабрији кандидати који ће чувати суверенитет Српске", рекао је Стевандић.

Он је навео да економска платформа предвиђа отварање нових 25.000 радних мјеста у Републици Српској у наредне четири године, истичући да је то могуће у области енергетике, пољопривреде, производње хране, туризама и услуга, те информационо-техничком сектору.

Стевандић очекује да ће ова странка освојити најмање пет посланичких мјеста у Народној скупштини Репбулике Српске.

Конвенцији су присуствовали и чланови Предсједништва Уједињене Српске Мирела Кајкут и Марио Милановић.