latinica  ћирилица
24/05/2018 |  09:16 ⇒ 09:16 | Аутор: sputniknews.com

Директна линија са Путином прије 14. јуна

"Директна линија" са предсједником Русије Владимиром Путином биће одржана прије 14. јуна, изјавио је портпарол предсједника Дмитриј Песков у интервјуу за НТВ.
Владимир Путин (фото: rs.sputniknews.com) -
Владимир Путин (фото: rs.sputniknews.com)

"Директна линија са председником Русије Владимиром Путином одржаће се прије почетка Свјетског првенства у фудбалу", рекао је Песков.

У традиционалном програму "Директна линија" предсједник Русије одговара на питања грађана. Руси могу да на онлајн-порталу или путем друштвених мрежа постављају питања недјељу дана пре програма, а на дан "Директне линије" могу да телефонирају, док је на одређеним локацијама широм земље омогућено и комуницирање са предсједником путем видео-линкова.

Претходна "директна линија" одржана је 15. јуна 2017. године и трајала је скоро четири сата, а шеф државе је током програма одговорио на више од 70 питања. Године 2016. "директна линија" одржана је 14. априла, а 2015. године 16. априла. Прва "директна линија" одржана је 24. децембра 2001. године.

Свјетско првенство у фудбалу први пут ће се одржати у Русији од 14. јуна до 15. јула у 11 градова: Москви, Санкт Петербургу, Самари, Саранску, Ростову на Дону, Сочију, Казању, Калињинграду, Волгограду, Нижњем Новгороду и Јекатеринбургу.