latinica  ћирилица
24/05/2018 |  09:37 ⇒ 25/05/2018 | 07:34 | Аутор: РТРС

Нова авионска линија Бањалука - Стокхолм, најављени летови за Брисел и Меминген (ФОТО)

Уз већ најављене летове за њемачки Меминген и белгијски Шарлоа, компанија Рајанер од јесени уводи и линију Бањалука-Стокхолм. Промотивна цијена лета за шведску престоницу износи само 19,99 евра. Летови на сва три одредишта предвиђени су два пута седмично.

Република Српска и БиХ од јесени ће и званично бити 37. земља у којој ће саобраћати једна од најуспјешнијих нискотарифних авио-компанија, ирски Рајанер. Нови лет за Стокхолм, најављен је након разговора представника ове компаније и премијерке Жељке Цвијановић.

На конференцији за новинаре су подсјетили да су већ раније договорене двије линије - за Меминген у Њемачкој и за Брисел, које ће кренути од јесени.

Цвијановићева је рекла да је задовољна што је компанија процијенила да може увести додатни лет, те додала да цијени да је ово почетак добре сарадње, која ће бити на корист грађанима Српске, али и осталима који ће користити ове три авио-линије.

"Ријеч је о дестинацијама које дефинитивно могу да имају довољан број пуника из разних разлога. Важно нам је што заједно са компанијом можемо да развијемо промотивни пакет када је ријеч о Републици Српској, Бањалуци, овом и осталим дијеловима Српске који су познати по одређеним фестивалима, културним и туристичким догађајима", навела је Цвијановићева.

Она је напоменула да ће ове линије омогућити да се лакше дође у Српску за ниске цијене авио-летова, односно да су просјечне цијене карата ове компаније неупоредиве са редовним цијенама.

"Уз постојећу линију према Београду, која се често користи за летове даље, сматрам да је ово важна ствар за Бањалуку, али и цијелу Српску и да ће нам помоћи у нашим напорима да реализујемо одређене ствари", рекла је Цвијановићева.

Премијерка Српске је напоменула да је често у разговору са привредницима из иностранства једно од првих питања како се стиже до Српске, те да ће ови летови омогућити да се на то питање много лакше одговори.

Планиране руте су Штокхолм, Брисел и Меминген (Фото: РТРС)

Представници компаније Рајанер позвали су грађане да резервишу лет за Стокхолм по цијени од 19,99 евра.

Директор продаје и маркетинга ове компаније за средњу и источну Европу Олга Павлонка рекла је да ће све три линије саобраћати од октобра два пута седмично.

Она је изразила задовољство што ће многобројни туристи моћи долазити у ово подручје и уживати у љепотама Бањалуке и Републике Српске.

Замјеник директора продаје и маркетинга Рајанера за Средњу и Источну Европу и Балкан Денис Барабас рекао је да је ово водећа авио-компанија у Европи која је прошле године превезла 139 милиона путника.

"Наша компанија има најниже цијене карата, која је у пресјеку прошле године износила 39 евра. Чињеница да имамо најниже цијене, резултат је најниже цијене пословања, одржавања, одржавања посаде и удио власништва које наша компанија има", додао је Барабас.

Према његовим ријечима, због чињенице да ће цијена горива расти, у компанији сматрају да ће разлика између њих и осталих команија бити самим тим још већа.

"У овом тренутку имамо више од 1.800 линија на којима саобраћају наши авиони. Имамо 86 база, што представља могућност коју ми нудимо Бањалуци, јер у сваком тренутку се из овог града можете повезати са једном од дестинација", додао је је Барабас.

Очекује ће бити 100.000 путника годишње, а БиХ је 37. земља у којој ће саобраћати ова компанија.

Састанку премијерке Српске са представницима ове компаније присуствовали су и министар саобраћаја и веза Српске Неђо Трнинић и директор бањалучког Аеродрома Душко Ковачевић.