latinica  ћирилица
24/05/2018 |  20:54 | Аутор: РТРС

Бијељина: Усвојен ребаланс буџета

Скупштина града Бијељина усвојила је ребаланс буџета за 2018. у износу од 54.120.000 КМ. Буџет је ребалансом увећан за седам милиона. Скупштинска већина наводи да ће буџет бити усмјерен на капиталне инвестиције, док га опозиција назива предизборним.

Из Одјељења за финансије увјеравају да је буџет развојни и да је кредит од пет милиона подигнут да би се бројним пројектима побољшали услови живота свих становника Семберије.

- 4.100.000 предвиђено је за комуналну инфраструктуру и 900.000 за школске објекте, центар за социјални рад и реконструкцију спортских објеката - наводи Нада Спасојевић из Одјељења за финансије града Бијељина.

Бијељина је град апсурда, а људи који управљају овим градом немају рјешење за нагомилане проблеме, тврди опозиција. Шеф Одборничког клуба СНСД-а Недељко Ћорић, каже да је ребалансирани буџет потрошачки и да ће служити само онима који су на власти, а не свим грађанима Бијељине.

- Овдје је очигледно да је у питању предизборни буџет који ће се користити у предизборне сврхе. Основ за повећање и ребаланс буџета је кредитно задужење од пет милиона КМ које неће враћати ова власт јер је грејс период двије године - каже Ћорић.

Опозиција је негодовала и због регулационог плана за центар града који је, како наводе, због нестручности људи у Градској управи, Уставни суд већ два пута обарао. Сматрају да ту постоје нерашчишћени односи са инвеститорима.

- Тражио сам данас да нам кажу ко обара та планска документа, ко су људи који то раде и због чега. Међутим, нисам добио одговор из Градске управе - каже Ћорић.

Из Градске управе нису ни потврдили, али ни негирали да постоје нерашчишћени рачуни са инвеститорима.

- Не слажем се са тим, има и заинтересованих грађана са разних страна, а инвеститори, наравно, да имају право - каже градски менаџер Милош Стевановић.

Расправљано је и о раду предузећа чији је оснивач Скупштина града, а одборницима су предочене и информације о стању корисника инвалидско-борачке заштите, стању електроенергетских капацитета и здравствене заштите на подручју града.