latinica  ћирилица
25/05/2018 |  12:04 | Аутор: СРНА

Дукић: Одговорни за ратне злочине над Србима коначно да буду кажњени

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да одлука Апелационог одјељења Суда БиХ, којом је Азри Башић потврђена првостепена пресуда од 14 година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима у Дервенти даје наду да ће коначно морати бити задовољена правда и кажњени одговорни за страдања Срба у протеклом рату у БиХ.
Бранислав Дукић - Фото: СРНА
Бранислав ДукићФото: СРНА

"Увјерен сам да ће, осим Башићеве, за злочине над српским цивилима у Дервенти пред лице правде бити изведени и други налогодавци и извршиоци злочина", рекао је Дукић Срни.

Дукић очекује да ће коначно правда стићи и ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, као и муслиманског ратног команданта у Сребреници Насера Орића, којем ће бити укинута ослобађајућа пресуда, као и многа друга лица из реда Бошњака и Хравта који су починили злочине над Србима.

Апелационо одјељење Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом је Азра Башић осуђена на 14 година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима у Дому ЈНА у Дервенти и у Пољу од априла до јуна 1992. године.