latinica  ћирилица
25/05/2018 |  14:44 | Аутор: СРНА

Трамп задовољан реакцијом Пјонгјанга

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да је задовољан тиме што је Сјеверна Кореја саопштила да је и даље отворена за разговоре, након отказивања састанка Трампа и сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Он је на свом "Твитер" налогу написао да је врло добро примити "топло и продуктивно" саопштење из Сјеверне Кореје.

"Врло добре вијести су када се прими топло и продуктивно саопштење из Сјеверне Кореје. Ускоро ћемо видјети гдје ће то одвести, а ја се надам ка дугом и одрживом просперитету и миру. Само ће вријеме /и надареност/ показати!", написао је Трамп.

Јужнокорејска новинска агенција Јонхап је раније јавила да су власти Сјеверне Кореје и даље спремне за разговоре са САД, упркос одлуци америчког предсједника да откаже састанак са сјевернокорејским лидером, који је био планиран за 12. јун.

Замјеник министра спољних послова Сјеверне Кореје Ким Кје Гвон изјавио је да у Пјонгјангу желе да још једном дају до знања Вашингтону да имају намјеру да у било које вријеме разговарају са САД, како би се ријешио проблем.

Он је рекао да Трампова одлука показује обим анимозитета који и даље постоји у односима Сјеверне Кореје и САД и наглашава потребу за састанком двојице лидера, јавио је ТАСС.

Трамп је раније саопштио лидеру Сјеверне Кореје одлуку да откаже самит који је требало да се одржи 12. јуна у Сингапуру.