latinica  ћирилица
26/05/2018 |  11:29 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Бијељина: Дом здравља обиљежио крсну славу- Светог Ћирила и Методија

Запослени у Дому здравља Бијељина свечано су обиљежили крсну славу ове установе - и годину успјешног пословања. Ова здравствена установа имала је позитивно финансијско пословање у прошлој години и унаприједила услове за рад и за лијечење пацијената.

У Дому здравља Бијељина недавно је отворен нови објекат радиологије. Ускоро почиње са радом амбуланта у Новој Јањи.

Ова здравствена установа, тренутно, на специјализацији има 13 љекара.

"Извршили смо комплетно опремање и пресељење у нови објекат радиологије. Завршили смо и пресељење комплетног вешераја који је био дислоциран у Јањи, а до краја године урадићемо опремање стерилизацијом по свјетским стандардима", истиче Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина.

"Тренутно на специјализацији имамо љекара из гинекологије, два љекара из радиологије, два из ургентне медицине и осам љекара породичне медицине", наводи Игор Новаковић, љекар породичне медицине.

До краја 2020. године у Дому здравља сви носиоци тимова требало би да буду специјалисти породичне медицине.

Сада, здравствену заштиту грађанима Бијељине пружа 55 тимова породичне медицине у 24 секторске амбуланте.

"Ускоро ће бити пуштена у рад амбуланта у Новој Јањи, имамо константан тренд побољашања услуге нашим пацијнентима", каже Новаковић.

Поводом крсне славе Дома здравља, директор Душко Миловановић уручио је јубиларне награде запосленима, истичући да је ова здравствена установа имала одличну сарадњу са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Фондом здравственог осигурања и Градском управом.