latinica  ћирилица
26/05/2018 |  17:08 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Павић: Крушедолски сабор показује заједништво Срба

Крушедолски сабор је мјесто гдје се показује заједништво Срба, чува сјећање на пострадале Србе и на богату историју српског народа, изјавио је предсједник ДНС-а Марко Павић, који је данас, као почасни гост, присуствовао Крајишком црквено-народном сабору "Крушедолска звона".
Марко Павић и Епископ сремски Василије - Фото: РТРС
Марко Павић и Епископ сремски ВасилијеФото: РТРС

"Част ми је бити овдје, част ми је што сам почасни гост овог великог сабора, али највећа част ми је што сам са својим народом из свих дијелова региона и дијаспоре", рекао је Павић.

Из ДНС-а су саопштили да су домаћини о Павићевом раду истакли да је "доајен српске политичке сцене и један од истинских стваралаца и чувара Републике Српске".

Епископ сремски Василије данас је у манастирској цркви Благовештења Пресвете Богородице служио Свету архијерејску литургију, а потом и парастос за све пострадале Србе током 20. вијека. Након тога одржан је културно-умјетнички програм.

"Крушедолска звона 2018" организовали су Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске, Завичајни клуб "Славонија" из Инђије, Епархија сремска, те Вељко Вукелић, привредник из Републике Српске који данас ради у Инђији.

Организацију Сабора "Крушедолска звона 2018" подржало је и Представништво Републике Српске у Србији.