latinica  ћирилица
26/05/2018 |  18:34 ⇒ 19:01 | Аутор: СРНА

Цвијановићева отворила Међународни пливачки митинг

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је данас у Бањалуци 11. Међународни пливачки митинг на којем учествују 423 такмичара из више од 12 земаља.
Жељка Цвијановић отворила 11. Међународни пливачки митинг - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић отворила 11. Међународни пливачки митингФото: СРНА

Цвијановићева је истакла да овај пливачки митинг постаје традиција, те захвалила Пливачком клубу "Олимп", који је организатор митинга и веома важан партнер Владе Српске и градских власти у промоцији спорта у Бањалуци и Републици Српској.

"Чињеница да овдје имамо пливаче из земаља широм свијета показује да Бањалука заслужује статус спортског града, а низом различитих манифестација и културних и туристичких, дефинитивно је овај град удахнуо нови живот", рекла је Цвијановићева новинарима након отварања митинга.

Нагласила је да ће Бањалука, са новим авионским линијама договореним са бањалучког аеродрома и оним које ће бити успостављене, дефинитивно имати веома важну позицију у оквиру саме Европе као мјесто гдје се промовише и развија спорт, туристички и културни садржаји.

Спортски директор митинга "Бањалука опен 2018" Миодраг Чеко напоменуо је да је ово најмасовнији митинг до сада, који је потврдио свој квалитет.

"Уз подршку институција Српске успјели смо да организуемо овако престижни митинг не само у региону него и у Европи. Имамо учеснике из више од 12 земаља, међу којима и неколико елитних такмичара у овом спорту", рекао је Чеко.