latinica  ћирилица
27/05/2018 |  09:20 | Аутор: СРНА

Британски парламентарци у вишедневној посјети БиХ

Парламентарна делегација Велике Британије при Интерпарламентарној унији допутоваће данас у вишедневну званичну посјету БиХ, гдје ће разговарати са званичницима парламената БиХ, Републике Српске и ФБиХ и другим званичницима.
Британски парламент - Фото: AP
Британски парламентФото: AP

Теме разговора са званичницима у БиХ су развој демократије, безбједносна ситуација, трговина између двије земље, улога цивилног друштва и медија, те остале важне теме, речено је из ПС БиХ.

Први радни сусрет планиран је за сутра, 28. маја, када је предвиђен сусрет делегације Велике Британије, коју предводи Најџел Еванс, са делегацијом Парламентарне скупштине БиХ при Интерпарламентарној унији, а затим и са члановима колегијума Дома народа и Представничког дома ПС БиХ.

Састанак са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем планиран је такође за сутра, а касније и са члановима Предсједништва БиХ.

Британски парламентарци ће у уторак, 29. маја, боравити у Мостару, гдје би требало да разговарају са градоначелником Љубом Бешлићем, руководством Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона и представницима амбасада.

Гости из Велике Британије у сриједу, 30. маја, требало би да се састану са представницима Парламента ФБиХ, градоначелником Сарајева, члановима Међурелигијског вијећа БиХ, Спољнотрговинске коморе БиХ, а Амбасада Велике Британије у БиХ потом ће одржати састанак о теми "Спречавање сексуалног насиља у пројекту сукоба".

Посјета британских парламентараца Бањалуци планирана је за четвртак, 30. маја, када ће се сусрести са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, градоначелником Игором Радојичићем и представницима невладинх организација.