latinica  ћирилица
27/05/2018 |  09:47 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Мања чекања на границама

На већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос одвија без застоја, услови за вожњу су повољни, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Аутопут - Фото: РТРС
АутопутФото: РТРС

На магистралном путу од Новог Града до границе Републике Српске и ФБиХ /Отока/ данас ће од 11.00 до 17.00 часова због маратона "Стазама Бранка Ћопића" долазити до повремене обуставе саобраћаја. Возила у том периоду неће моћи саобраћати од раскрснице са Кејом Крајишких бригада до раскрснице са локалним путем Рудице-Доњи Дубовик.

Обустава саобраћаја данас ће бити и на магистралном путу Нови Град-Костајница /Трг Краља Петра Првог Карађорђевића" због концерта. Саобраћај ће бити обустављен од 12.00 до 4.00 часа наредног јутра. За вријеме обуставе полиција ће преусмјеравати возаче на споредне улице.

Возачима на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград савјетује се опрез због могућих одрона.

На регионалном путу Теслић-Подјезера у мјесту Жежеља на граници Републике Српске и ФБиХ због оштећења моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На Озрену, на дионици пута Добој-манастир Петрово, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази три и по тоне због оштећења моста на ријеци Јадрини.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву на регионалном путу Кула-Враце на граници Републике Српске и ФБиХ измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

На магистралном путу Сарајево-Фоча саобраћај се због већег одрона на локалитету Сијерачке Стијене одвија по привремено урађеном проширењу поред пута.

Због клизишта саобраћај је обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, а успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача, те у рејону Челића код Лопара, као и на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

Режим саобраћаја измијењен је на регионалном путу Укрина-Клупе због изградње водовода на подручју насеља Шњеготина у општини Челинац, као и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На подручју дистрикта успорено је одвијање саобраћаја због изградње обилазнице око Брчког.

Обуставе и измјене режима у одвијању саобраћаја у Бањалуци су актуелне на мјестима извођења радова, гдје је обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

На подручју ФБиХ данас ће од 10.00 до 11.30 часова због међународне атлетске трке бити обустављен саобраћај на регионалном путу у Завидовићима.

На дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

Због радова на магистралном путу Србљани-Босанска Крупа саобраћа се једном траком уз повремене кратке обуставе.