latinica  ћирилица
27/05/2018 |  15:03 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

У понедјељак сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано и топло, а пљускови ће се јављати само понегдје током поподнева у планинама на истоку.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно ведро, а око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 16, на југу до 20 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 27 до 32, а у вишим предјелима до 23 степена Целзијусова.

Током дана наставља се сунчано и врло топло вријеме уз дневни развој облака.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеролошког завода.

У уторак, 29. маја, биће претежно сунчано и врло топло вријеме уз дневни развој облака. Поподне на југу и западу пролазно наоблачење које доноси повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 27 до 33 на југоистоку, у вишим предјелима до 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 30. маја, биће промјенљиво облачно и нестабилно вријеме. Током поподнева на југоистоку, затим и на западу повремени пљускови са грмљавином.

Пљускови ће бити чешћи у брдско-планинским предјелима, а понегдје су могуће и локалне непогоде уз јаче падавине. Највиша дневна температура ваздуха биће од 27 до 32, а у вишим предјелима до 22 степена Целзијусова.

У четвртак, 31. маја, ујутро ће бити промјенљиво облачно уз покоји пљусак на сјеверу. Током дана јачи развој облака доноси пљускове са грмљавином са могућношћу и непогода са градом, најприје на југоистоку, а до вечери и у већини крајава.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 25 до 30, а у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

Температура измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 11, Хан Пијесак 19, Калиновик 22, Мраковица, Мањача и Невесиње 23, Соколац и Кнежево 24, Крупа на Уни, Мркоњић Град и Гацко 25, Источно Сарајево, Шипово, Крупа на Врбасу, Мајевац, Сребреница, Ливно и Рибник 26, Билећа, Сарајево и Бугојно 27, Нови Град, Србац, Рудо, Фоча 28, Бањалука, Тузла и Приједор 28, Зворник, Бијељина и Добој 29, Требиње и Вишеград 30 степени Целзијусових.