latinica  ћирилица
27/05/2018 |  16:48 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Крајње вријеме да се престане манипулисати грађанима

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је да је крајње вријеме да се престане манипулисати грађанима и да се престану злоупотребљавати институције.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Дјелује ми да ПДП-у и СДС-у треба политичка тема и да им је у настојању да ту тему одрже живом управо стало да се не дође до истине. Они уствари настоје ометати институције и спријечити их да раде свој посао", истакла је Цвијановићева у изјави за Срну.

Она је оцијенила да "Бранислав Бореновић од Анкетног одбора настоји да направи позорницу и управо таквим манипулаторским приступом открива сву позадину цијеле ове ситуације".

"Пошто је на челу Анкетног одбора, управо је он морао да води рачуна о кредибилитету његовог рада. Ово није ствар у којој Бореновић и Вукота Говедарица подаре грађанима представу дувањем у звиждаљке. Ово је озбиљно питање у којем се и од једног који је експониран као Бореновић и од другог који нешто добацује из ћошка, попут Говедарице, очекује да покажу да су озбиљни људи. Нажалост, показали су да најобичнији политички манипулатори", нагласила је Цвијановићева.

Анкетни одбор формиран одлуком Народне скупштине Републике Српске с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића саопштио је да је изненађен наводима министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача које је изрекао у отвореном писму у вези са радом Одбора.

"Недопустиви су овакви наводи министра Лукача на рад Анкетног одбора и позивамо га да поштује Народну скупштину Републике Српске и одлуке највишег законодавног тијела Републике Српске, те да не омета рад Анкетног одбора", наводи се у саопштењу овог одбора.

У Анкетни одбор су изабрани за предсједника Бранислав Бореновић, народни посланик из Посланичког клуба ПДП-а, за замјеника предсједника Драго Калабић, народни посланик из Посланичког клуба СНСД-а и за чланове Недељко Гламочак и Миланко Михајилица, народни посланици из Посланичког клуба СДС-СРС Републике Српске, те независни посланик Горан Ђорђић.