latinica  ћирилица
27/05/2018 |  18:13 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Србија обиљежила Дан полиције- Додик: Желимо остварити што бољу сарадњу полиција (ФОТО)

Централном прославом испред Скупштине Србије, али и бројним манифестацијама и дефилеима, обиљежен је Дан полиције Србије.

Прослави су присуствовали предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик, те премијерка Србије, министри и бројни грађани.

На прослави су приказане јединице МУП-а, опрема, возила, а изведена је и показна вјежба. Најбољима су уручене медаље.

-Могли сте да видите стотине нових возила која нису старија од годину дана. Ова оклопна оруђа која сте видјели, то су потпуно реконструисана, реновинарана и наоружана оруђа, како су то тражили припадници наших специјалних јединица, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије.

Импресионира обучена, технички опремљена полиција која је гарант безбједнсоти грађана Србије, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Наравно да ћемо након овога сагледати и наше ресурсе и покушати направити што већу конекцију и сарадњу са полицијом Србије. Нама је веома важно да у свим могућим сегментима сарађујемо макимално са Србијом и желим да кажем да сам захвалан предсједнику, премијерки, министрима на помоћи коју нам пружају, рекао је Додик.

Предсједник Српске Милорад Додик (Фото: РТРС)

- Дозначена нам је директна помоћ од 10 милиона евра и сада ми у Српској реализујемо многе пројекте. То је сасвим нешто ново у нашем односу и то говори да је Србија опредијељена да сарађује са нама, додао је предсједник Српске.

Полиција биљежи све боље резултате, тако да је све мањи број кривичних дјела, убистава, али све више запљене наркотика, рекао је министар полиције Србије Небојша Стефановић.

- Свакоденевно се боримо са организованим криминалом и успјели смо да постигнемо да на територији наше земље не постоји ниједна озбиљно организоана криминална група која може да угрози сигурност Србије и не постоји криминалац који не страхује од руке закона, нагласио је Стефановић.

Дан Полиције Србије (Фото: РТРС)

Полиције Српске и Србије сарађују у оквиру Специјалних паралелних веза, заједно су учествовале у многим акцијама и борби против организованог криминала, трговине људима и оружјем  рекао је министар полиције Републике Српске Драган Лукач.

- Имамо веома добру сарадњу и на нивоу оперативних акција, тј.наших инспектора који проводе акције, одличне контакте, што је у складу и са нашим специјалним везама. Максимално их користимо с тим да можемо још да проширимо нашу сарадњу и сиругно ћемо то у будућности и урадити, доадао је Лукач.

Припадници МУП-а Србије приказали су своје вјештине и опрему, а грађани и најмлађи могли су да уживају и упознају се с радом полиције.