latinica  ћирилица
28/05/2018 |  07:47 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Од данас раде канцеларије за помоћ о имовини у ФБиХ

Директор Републичке управе за имовинско-правне послове Босиљка Предраговић изјавила је Срни да ће избјегла и расељена лица, која имају имовину у Федерацији БиХ, од данас моћи да се обрате канцеларијама у шест општина и градова с циљем заштите својих имовинских права.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

"Заинтересована лица, с циљем заштите својих имовинских права, могу затражити стручну помоћ од понедјељка 28. маја. РУГИП је обезбиједио шест канцеларија у Бијељини, Зворнику, Невесињу, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и додатно бањалучку канцеларију, као мјесто координације рада свих канцеларија", рекла је Предраговићева.

Она је подсјетила да је Протокол о сарадњи између РУГИП-а и Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске потписан 24. априла.

"Протоколом је уређена техничка сарадња о питању пружања стручне помоћи избјеглим и расељеним лицима у поступку успостављања или замјене земљишне књиге на територији ФБиХ, који имају интерес да заштите своја власничка права у поступцима који се тренутно воде у ФБиХ, а по Закону о земљишним књигама ФБиХ", појаснила је Предраговићева.

Она је напоменула да је Министарство ангажовало шест лица правне струке и исто толико административних сарадника, којима ће се обраћати сва лица која имају своје интересе у поступцима пред надлежним органима ФБиХ.

Предраговићева је рекла да је, уз подршку стручних лица из РУГИП-а, у току обука ангажованих правника за пружање правне помоћи избјеглим и расељеним лицима који имају некретнине у ФБиХ, како би остварили своја права у процесу успостављања или замјене земљишне књиге у ФБиХ.