latinica  ћирилица
30/05/2018 |  13:33 ⇒ 13:34 | Аутор: СРНА

Ћурић: Мигранти се не могу задржавати у Требињу

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић поручио је да овај град нема капацитете за смјештај миграната, истичући да још нису ријешени ни стамбени проблеми избјеглих и расљених из протеклог рата, а не да се збрињавају друга лица.
Требиње - Фото: илустрација
ТребињеФото: илустрација

- Чињеница је да немамо капацитета и да се мигранти не могу овдје задржавати. Град Требиње је у процедури изградње зграде за смјештај расељених лица из протеклог рата, што значи да нисмо ријешили ни тај проблем, а не да стварамо нови - истакао је Ћурић, додавши да се гради 30 станова, а имају више од 60 захтјева.

Он је рекао да је мигрантска криза озбиљан проблем и да му тако треба и приступати, те да "треба тражити заштиту државе, јер свако мора да ради свој дио посла".

- Кроз Требиње свакодневно пролазе мигранти. Црвени крст им да храну, али то је једино што можемо учинити и то само приликом проласка кроз наш град - навео је Ћурић.

Вечерње новости пишу да се у Сарајеву појавила карта и распоред за смјештај 11.000 миграната у четири града Републике Српске - Бањалуци, Бијељини, Зворнику и Требињу, те општинама Вишеград и Градишка.