latinica  ћирилица
31/05/2018 |  16:25 ⇒ 16:26 | Аутор: Б92

Шаповалов испао, Чилић и Тим сигурни у другом колу

Канадски тенисер Денис Шаповалов поражен је од Максимилијана Мартерера са 3:1 у другом колу Отвореног првенства Француске.
Марин Чилић (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Марин Чилић (фото: twitter.com/rolandgarros)

Шаповалов, који је један од најатрактивнијих надолазећих тенисера, неочекивано је поражен од четири године старијег Нијемца, након што је добио први сет.

Денис је освојио већ поменути први сет, водио са 3:0 у другом, али ту долази до неочекиваног пада, те други сет губи у тај-брејку, а у сличном маниру губи и наредна два – 5:7, 7:6 (4), 7:5, 6:4.

Аустријанац Доминик Тим није допустио младом Грку Стефаносу Циципасу да га опет изненади, као што је то био случај у Барселони раније ове године, па је у мечу, који је дан раније прекинут због мрака, без већих проблема славио – 6:2, 2:6, 6:4, 6:4.

Најбоље рангирани хрватски тенисер Марин Чилић такође је, без већих проблема, побиједио једну младу наду свјетског тениса, а у питању је Пољак Хуберт Хуркац.

Чилић је био доминантан у прва два сета, али онда је пољски тенисер заиграо мало боље и успио да у тај-брејку, након спасавања једне меч лопте, одведе меч у четврти сет, где је ипак Марин преовладао коначним резултатом 6:2, 6:2, 6:7 (3), 7:5.

"Нагазна мина" Шаповалова Мартерер у трећем колу састаје са се још једним пријатним изненађењем, са Јиргеном Зопом, који у првом колу био бољи од Џека Сока.

Чилићу ће противник бити Стив Џонсон из Америке, док ће Доминик Тим одмјерити снагу са Матеом Беретинијем из Италије.

У још једном мечу који је настављен после прекида Лука Пуј је резултатом 3:1 послао кући младог Британца Камерона Норија и у наредном колу се састаје са перспективним Русом Кареном Хачановим.

Кајл Едмунд је истим резултатом елиминисао шампиона недавно завршеног турнира у Женеви, Мађара Мартона Фучовича, па ће се у наредној, трећој рунди састати са Фабиом Фоњинијем, који је са 3:0 био бољи од Елијаса Имера из Шведске.