latinica  ћирилица
06/06/2018 |  10:37 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Богданић разговарао са руководством Болнице Источно Сарајево (ФОТО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић разговарао је данас са руководством Болнице Источно Сарајево и извођачима радова на изградњи новог објекта те здравствене установе, након чега је обишао градилиште новог објекта.

Горан Тодоровић, директор ЈЗУ Болница Источно Сарајево нагласио је да ова болница прве пацијенте очекује почетком октобра ове године.

- До тада очекујемо да буду завршени сви грађевински радови и опрема монтирана и уграђена - рекао је Тодоровић.

Он је истакао да ова здравствена установа има солидан кадар, али да је Министарство здравља направило план обуке и пријема нових љекара, као и план њихове специјализације и субспецијализације.

Изградња  Болнице Источно Сарајево (Фото: РТРС)

Министар Богданић рекао је да Сарајевско-романијска регија заслужује, након деценија чекања, један овакав здравствени објекат.

- Он не смије бити само лијеп, већ и са добрим кадром и адекватном здравственом услугом. Мислим да то овај менаџмент може остварити - рекао је Богданић.

На новом објекту, чија ће површина износити 10,5 хиљада метара квадратних, до сада је урађено 65 одсто радова, а вриједност цијелог пројекта који се ради по систему кључ у руке, је 55 милиона марака.